Elonisas IOT brengt Piet Pelle op zijn Gazelle weer tot leven

Sinds kort fietst Piet Pelle weer zoals vanouds rond op zijn Gazelle bij het Nationaal Fietsmuseum Velorama. Daar heeft Elonisas IOT i.s.m. Technica met trots aan mee mogen werken. Rond 1924 kwam het fietsmerk Gazelle met een film op de markt om jonge kinderen op de fiets te krijgen. Deze film werd getoond op een soort beeldkoffer, in die tijd enorm bijzonder aangezien de TV nog uitgevonden moest worden! “Mensen stonden in de rij om de film te kunnen aanschouwen”, aldus Gert-Jan Moed, eigenaar van het fietsmuseum.

Beeldkoffer-Piet-Pelle

De oorspronkelijke beeldkoffer werkte uiteraard niet meer. Daar heeft Elonisas IOT iets op gevonden! Men kan in het fietsmuseum opnieuw beleven hoe het destijds geweest moest zijn om de film te bekijken. Je hoeft er gelukkig niet meer voor in de rij te staan! “We hebben er al positieve reacties over ontvangen”, geeft Gert-Jan aan.

Elonisas IOT en Velorama zijn erg blij met het eindresultaat. We hopen dan ook nog veel meer soortgelijke projecten op te mogen pakken.

De beeldkoffer is te bewonderen in het Nationaal Fietsmuseum Velorama, Waalkade 107 te Nijmegen. Bekijk ook de website www.velorama.nl.